12. kerület bölcsőde – XII. kerület Panda bölcsőde

XII. kerület bölcsőde

1124 Budapest, Fodor u. 42.

+36 30-395-13-11

E-mail:

 

Panda bölcsőde XII. kerület

Két csoportszobánk hangulatos, családias, illetve törekszünk a tevékenységre ösztönző, ingergazdag környezet biztosítására. Udvarunk mozgásfejlesztő eszközökkel van ellátva, melyet folyamatosan bővítünk. Kertünkben sokfajta gyógynövény, gyümölcsfa, veteményeskert és virágoskert található. A nagyobb gyermekekkel közös feladatunk az ültetés, gondozás, betakarítás, tárolás, mert valljuk, hogy a gyermekek aktív részesei kell hogy legyenek az őket körülvevő világ megismerésének, alakításának, személyes tapasztalás útján szerezzenek minél több ismeretet.

 

12. kerület bölcsőde XII. kerület Panda Bölcsőde

 

Intézményünk 1997-tõl (2001 nyarától alapítványi formában) működik a XII. kerületben az Orbánhegyen, kellemes, tiszta levegőjű zöld környezetben, amely tömegközlekedési eszközökkel és személygépkocsival is télen-nyáron könnyen megközelíthető.

 

Miért a Panda Bölcsőde?

A kisgyermek életében az első három életév, az első közösség szerepe kiemelkedően fontos, hiszen az első kötődések, a korai szocializáció időszaka meghatározó szereppel bír a gyermek későbbi személyiségfejlődésében. A kisgyermek ebben az életszakaszban a legsérülékenyebb testileg, lelkileg egyaránt, erősen függ a felnőttől. A gondozónő, óvónő személyisége kulcsfontosságú. A gyermek életének ebben a szakaszában alakul ki az “ÉN tudat” az “ÉN kép”, indul meg a gyermeki öntevékenység és önállóság kibontakozása, szociális kapcsolatok fejlődése.

Valljuk, hogy ennek a fejlődési folyamatnak az elősegítése a gyermekek egyéni sajátosságainak és eltérő képességeinek figyelembe vétele és tiszteletben tartása kis létszámú közösségben valósítható meg legsikeresebben.

 

XII. kerület bölcsőde

Budapest, XII. kerület

 

https://kezikonyvunk.hu/panda-b%c3%b6lcs%c5%91de-xii-ker%c3%bclet-b%c3%b6lcs%c5%91de/