A fejléc-képek, kereső, kenyérmorzsa és menü átugrásával a tartalomra A kiadványok navigációjára ugrás A lábrészre ugrás

állateledel

XI. kerület Állateledel kis- és nagykereskedés Kelenföld Happy Friends állateledel kereskedés

 • +36 30-378-37-17
 • Cím:
  1119 Budapest, Tétényi út 63..

  Nyitva tartás:
 • Hétfő: 09:00-18:00
  Kedd:09:00-18:00
  Szerda:09:00-18:00
  Csütörtök:09:00-18:00
  Péntek:09:00-18:00
  Szombat:08:00-13:00
  Vasárnap: ZÁRVAÁllateledel kis- és nagykereskedés Kelenföld Happy Friends állateledel kereskedés

  2017-ben csatlakozzon vásárlóinkhoz, hogy olcsóbb legyen a vásárlás.
  RÉSZLETEKÉRT KERESSE FEL ÜZLETÜNKET!
  DPD üzletünkben küldeményt is feladhat.
  Állateledel kis- és nagykereskedés Kelenföld Happy Friends állateledel kereskedés

  Táplálkozás

  Fontos, hogy a kutya tápanyagban gazdag eledelhez jusson, ezért célszerű mindig megvizsgálni az eledelek összetevőit! Mióta kötelező az élelmiszerek címkéin feltűntetni a tápanyagokat, a gazdik el tudják olvasni az eledelek tápanyagtartalmát. Ennek köszönhetően egyre nagyobb a tudatosság és az érdeklődés az állatok egészségét és táplálkozási igényeit illetően.

  Zsírok

  A zsírok jelentik a legfőbb energiaforrást a kutya étrendjében, emellett pedig biztosítják az egészséges bőrt és a ragyogó bundát. A zsírok és a nélkülözhetetlen zsírsavak (a zsírok fő alkotóelemei) különösen fontos szerepet játszanak a kutya egészségének fenntartásában, egyúttal nagyban hozzájárulnak ahhoz is, hogy az eledel ízletes legyen. A zsírok segítenek a zsírban oldódó vitaminok felvételében is. Az állati eredetű zsírok és a növényi olajok kiváló forrásai a zsíroknak és a nélkülözhetetlen zsírsavaknak az állateledelekben.

  Szénhidrátok

  A szénhidrátok egyszerű cukorból állnak, energiát biztosítanak és segítik az emésztést. A kutyák szervezete azonnali energiaszükségletük kielégítéséhez szénhidrátot alakít át, a tartalékenergia pedig glikogénként tárolódik. A rizs-, a kukorica- és a búza kiváló szénhidrátforrás az állateledelekben.

  Fehérjék

  A fehérje minden élő szövet fő alkotóanyaga, elengedhetetlen a megfelelő növekedéshez és az izomzat fejlődéséhez. A szőrzet, a bőr, a karmok és az izmok főként fehérjéből állnak. A kutya testében ezernyi különböző fehérje található, mindnek külön funkciója van, de valamennyi ugyanazokból a kisebb egységekből, az aminosavakból épül fel. Néhány aminosavat ugyan elő tud állítani a szervezet, a többit azonban a tápláléknak kell biztosítania. A hús, a tojás, a hal, az állati belsőségek, a tejfélék és az élesztő mind kitűnő fehérjeforrás az állateledelekben.

  Rostok

  A rostok főleg szénhidrátokon alapuló szerves összetevők, melyek lehetővé teszik a jó emésztést, hiányuk vagy nem megfelelő arányuk pedig a székrekedés fő okozója. A rostok jótékony hatással vannak az emésztésre, és biztosítják a széklet megfelelő állagát. A rizs, a kukorica, a búza és a növényi alapú termékek kiváló rostforrások az állateledelekben.

  Vitaminok

  A kutya szervezetében lejátszódó anyagcsere-folyamatok vitaminok segítségével mennek vége, melyek gondoskodnak a kiváló látásról, a csontnövekedésről és a hatékony anyagcseréről. Ennek magyarázata az, hogy a vitaminok elengedhetetlen katalizátorai a kémiai reakcióknak. Vannak vízben, illetve zsírban oldódó vitaminok, melyek mind speciális szerepet töltenek be. Ha a kutya például megvágja a mancsát, akkor az egyik vitamin segít elállítani a vérzést, míg egy másik támogatja a seb gyógyulását. Természetes forrásokból nehéz megfelelő arányban hozzájutni a vitaminokhoz, a tápba bevitt vitamin-kiegészítéssel azonban ki lehet elégíteni a szükségletet. A hozzáadott vitaminok, a tejtermékek, a zöldségek, a máj, a vese, az élesztő és a gabonafélék kiváló vitaminforrások az állateledelekben.

  Ásványi anyagok

  Az ásványi anyagok gondoskodnak az erős fogakról és csontokról, de hatással vannak a szervezetben található folyadékokra is, például a vérre. Az ásványi anyagok egyfelől gyakorlatilag lebonthatatlanok, másfelől azonban nehézkes lehet a felszívódásuk. Ne feledje, hogy ezek az anyagok túl nagy mennyiségben mérgezéshez vezethetnek. Akárcsak a vitaminoknál, az ásványi anyagoknál is nehéz biztosítani a szervezet számára a megfelelő mennyiséget, ezért sok tápot kiegészítenek, hogy azok megfeleljenek a táplálkozási szükségleteknek. A hozzáadott ásványi anyagok, a hal, a hús, a máj, a tejtermékek, a gabonafélék és a csontliszt kiváló ásványianyag-források az állateledelekben.

  Állateledel kis- és nagykereskedés Kelenföld Happy Friends állateledel kereskedés

Állatorvos, állatorvosi rendelők 13. kerület Pozsonyi Kisállat Rendelő

Pozsonyi Kisállat Rendelő

Állatorvos, állatorvosi rendelők 13. kerület Pozsonyi Kisállat Rendelő

Családias hangulatú kisállatorvosi rendelőnkben jól felszerelt diagnosztikával, modern terápiával, állatpatikával, petshoppal, kozmetikával, kisállat-eledelekkel és felszerelésekkel, évtizedes szakmai tapasztalattal és sok szeretettel várjuk!

18.-19. kerület állateledel és felszerelés Jozy-Zoo

18.-19. kerület állateledel és felszerelés Jozy-Zoo

Állateledel és felszerelés, kerti tó centrum

Széles választék – több, mint 100 féle száraz táp, melyek kimérve is kaphatók

kedvező ár

házhozszállítás

akciók

bankkártyás fizetés

szaktanácsadás

Érd állat gyógyszertár Érdi Állatpatika és Rehabilitációs Központ

Érd állat gyógyszertár Érdi Állatpatika és Rehabilitációs Központ

Nyitva tartás: H-P: 8-20, Szo: 9-14
Kutyakozmetika
A hüllőktől kezdve a sertésen keresztül a lóig, a szarvasmarháig -kiegészítők, méhész és galambász felszerelések.
Tápok (kutyák, macskák részére)
Kiegészítők (nyakörvek, pórázok, szájkosarak, műtét utáni védőgallérok stb.)
Etető és itatótálak (kutyák és macskák részére)
Féreghajtók
Külső élősködők elleni védőszerek