Cserépkályha

Cserépkályha, kandalló 12. kerület Varga Zoltán cserépkályhás mester

Cserépkályha, kandalló 12. kerület Varga Zoltán cserépkályhás mester

A hagyományos cserépkályha, falazott kályha, kemence és kerti sütő is szerencsére időtálló műalkotás, éppen ezért érdemes jól választani! Az általam készített kályhák, kandallók és kerti sütők olyanok lesznek, amilyennek azt Ön megálmodta! Egyedi és magas szinten kivitelezett munkáimat az Ön elképzeléseinek megfelelően és a szakmai tudásomat, tapasztalatomat hozzáadva alakítom ki már több mint 20 éve.

  • Vállalom: cserépkályha,

falazott kályha,

kandalló,

kemence,

kerti sütő

építését, átépítését, javítását.

Béldeki János – Cserépkályha – Pilisvörösvár

Béldeki János – Cserépkályha – Pilisvörösvár

A KÉZIKÖNYVRE HIVATKOZVA 10% KEDVEZMÉNY A MUNKADÍJBÓL.

Cserépkályha, tömegkályha, kemence készítés.

Pár szó arról, hogy az egyes kályháknak mik az előnyei és hátrányai.

A Cserépkályha egy könnyű építésű kályha, aminek fűtési ciklusa átlagosan 12 óra, ami azt jelenti, hogy a kályha egyszeri felfűtéssel körülbelül 12 órán keresztül ad meleget. Hő leadása sugárzó, vagyis azt a helységet látja el meleggel, ahol áll. Hőtehetetlensége körülbelül másfél óra, így a begyújtás után ennyi idő elteltével kezd fűteni. A cserépkályhának a legideálisabb, ha rendszeres használatban van, vagyis ha nem hébe-hóba fűtik.

A Téglakályhákra ugyanezek érvényesek, a különbség csak annyi, hogy a mázas csempe helyett téglából 6 cm falvastagsággal épül a külső köpeny.

A Tömegkályhák nehéz építésűek, tömegük jóval nehezebb a cserépkályhákénál, falvastagságaik is többszöröse a könnyű építésűekénél, felületi hőmérsékletük alacsonyabb, mint egy cserépkályhának, sugárzó fűtéssel adják le a hőenergiájukat, fűtési ciklusuk 15-24 óra, begyújtás után 2-3 óra elteltével kezdenek fűteni és szintén a mindennapos használat az ideális számukra.

A Kandallók általában egy kész tűztérbetét valamilyen burkolatba öltöztetve. Ezek a szerkezetek gyors és intenzív hőleadásra képesek, légfűtéssel adják le hőenergiájukat a környezetnek, ezért például könnyebben eljuttatható akár más helységbe a meleg. Hőtárolásuk nincs, vagyis a tüzelőanyag elégése után hamar kihűlnek.

Bővebb információt az egyes kályhák tulajdonságairól az Olvasnivaló menü alatt talál.

blog entry image

Bizonyára sokan hallottak már a tömegkályhákról, vannak akik ezekre a kályhatípusokra esküsznek és meganyian akik cserépkályha pártiak. Mindkettőnek van előnye illetve hátránya a másikkal szemben. Három éven keresztül üzemeltettem… Bővebben