Vásárlás

Termelői méz 18. kerület

Termelői méz 18. kerület

Árpádföldi Molnár Méhészet

+36 30-424-93-29

Honlap: www.arpadfoldi.hu

18. kerület Budapest

1162 Budapest, Felcsúti utca 24

16. Kerület méz

Akác, hárs, selyemfű, repce, vegyes virágméz, lépes mézek.

3 kg-tól ingyenes házhoz szállítás!

Fontos információk a méz fogyasztásához

A méz fényre, hőre és az oxigénre érzékeny, ezért hűvös és sötét helyen, jól lezárva kell tartani. Ezen kívül lezárt állapotában is erős nedvesség felvevő képessége van, ezért száraz helyre érdemes tenni.

Fentiekből következik, hogy a mézet teába akkor keverjük bele, amikor már fogyasztható hőmérsékletű, ekkor értékes anyagai nem sérülnek.

1 éves kor alatti gyermeknek nem szabad mézet adni, mert az ő bélflórájuk még nincs teljesen kifejlődve!

Napi 2 evőkanál méz fogyasztásával a kedvező élettani hatás elérhető és ennyivel még nem veszélyeztetjük vonalainkat sem.

Kiszereléseink: 0.5 kg, 1 kg, 2.5 kg, 6 kg

XIV. Kerület méz-Termelői méz

 

Akácméz

Világos, zöldessárga színű, kellemesen enyhe ízű. Magas a gyümölcscukor tartalma, ezért nem kristályosodik, valamint mérsékelt inzulintermelést okoz, így a diabetikusok étrendjébe is besorolható kis mennyiségben. Ezen kívül, gyomorsav-túltermelés esetén is segítség lehet.

Hársméz

Színe a világostól a borostyán sárgáig terjed. Erős, jellegzetes hárs illatú, enyhén kesernyés ízű. Viszonylag nehezen kristályosodik. Hatásos megfázás, torokgyulladás és köhögés esetén. Lázzal járó légúti betegségeknél hársfateával még inkább segítség. Nyugtató és alvást elősegítő hatású.

Selyemfűméz

Fűszeresen zamatos, erős illatú, világos színű méz. Klinikai kísérletek szerint hatásos gyulladáscsökkentő. Változatlan formában, nyersen illik fogyasztani. Magyar különlegesség, Hungaricum, a világpiacon nem ismert.

Vegyes virágméz

Különböző virágok nektárjából készül, ezért változatos ízű és általában sötét színű méz. Minél sötétebb a méz, annál magasabb az ásványi anyag és flavonoid tartalma.

Lépesméz

A méhek ezt a fajta mézet érlelik a legtovább. Tápanyagtartalma kiemelkedően magas a belekerülő virágpor révén is, ami nagyon sok nyomelemet, enzimet, hormont tartalmaz. Nagyon értékes mézfajta.

Antioxidánsok a mézben:

Közömbösítik a rendkívül agresszív, a szervezetben károkat okozó szabadgyököket. A méz gyökfogói: króm, réz, cink, flavonoidok és a kataláz enzim.

A lélek segítője:

A szerotonin nevű vivőanyag óriási hatással bír lelki állapotunkra. A szerotonin triptofánból keletkezik, amely mézben, dióban és más magvakban lelhető fel. Ezért a mézes dió és mézes magok a lelki egyensúly támogatói.

A méz külsőleg:

Nyílt seb, tályog, égési sérülés kezelésére is használják. Nagy cukortartalma gátolja a baktériumok szaporodását, ezen kívül kiszívja a sebből a vizet, elvéve ezzel táptalajukat. Flavonoidjai révén gyulladáscsökkentő hatású.

 TERMELŐI MÉZ 18. KERÜLET