alkohol

III. kerület Egri Borok – 3. kerület Egri borok boltja

III.Kerület Egri borok boltja

III. Kerület Egri Borok – 3. kerület Egri borok boltja

1035 Budapest, Kórház utca 29.

 

Egy korty Eger

A kiváló minőségű magyar boraink kizárólag hazai termelőktől származnak.

 

Védett eredetű klasszikus borok

Egri Bikavér Klasszikus

több felmérés szerint, az egyik legismertebb magyar vörösbor, az Egri Bikavér, egyaránt belföldön és külföldön. Mindenesetre, a Magyarországon termelt azonos megnevezésű borok közül ebből a borból adnak el a legtöbbet, évente több ezer hektolitert. A bor előállításához szükséges alapanyagot csak az Egri borvidék területéről származó és az Eger termékleírásban felsorolt a feltételeknek megfelelő, kék szőlőből készült borokból lehet előállítani, legalább három fajta bor arányos házasításával. A házasított bort 6 hónapig fahordóban kell érlelni, és csak a szüretet követő év november első napja után, előzetes minősítést követően lehet forgalomba hozni. Az így készült bor a gránátvörös színmélységtől a mély rubin színárnyalatig terjedő Kékfrankos alapú száraz vörösbor házasítás, amely gazdag fűszeres, valamint gyümölcs jelleget mutató illat- és ízvilággal rendelkezik, tanninhangsúly nélkül. Az érlelési és a friss gyümölcsaromák egyaránt jellemzik a bort, komplexitását az is jól illusztrálja, hogy egyetlen szőlőfajta borának jellege sem lehet az adott borra jellemző uralkodó jegy. Magyaros ételekhez, vadhúsokból készült fűszeres ételekhez ajánljuk megfelelő hőmérsékleten fogyasztani (15-17 C fok)

 

Egri Csillag Classicus

Egyre nagyobb népszerűségnek örvend az először 2010-es évjáratból származó csillagként felragyogó fehér cuvée bor. Az Egri Bikavér fehér párjaként gondolhatunk rá. A bor előállításához szükséges szőlőt csak az Egri borvidék területéről származó és az Eger termékleírásban felsorolt a feltételeknek megfelelő, négy, legalább 50 % arányban Kárpát-medencei fehér szőlőfajta borának arányos házasításával lehet előállítani. Továbbá házasításkor az illatos fehér szőlők boának aránya együttesen sem haladhatja meg a 30%-ot. Az így készült bor olyan zöldes fehér színárnyalattól a zöldessárga, sárga színárnyalatig terjedő megjelenéssel rendelkező friss üde jellegű, gyümölcsillatokat és/vagy virágillatokat magában hordozó, intenzív gyümölcs ízekkel rendelkező száraz fehérbor, amelynek komplexitását jól illusztrálja, hogy egyetlen szőlőfajta borának jellege sem lehet uralkodó jegy benne. A bort előzetes minősítést követően a szüretet követő év március 15-től lehet forgalomba hozni. Önállóan, aperitifként de fehér húsokból készült ételekhez is ajánljuk 10-12 C fokon fogyasztani.

Fahordós borok Puttonyos Pince 2. kerület, Diogenész Borszaküzlet 12. kerület

Puttonyos Pince

  • Nyitva tartás:
  • Hétfő: 10–17
  • Kedd: 10–17
  • Szerda: 10–17
  • Csütörtök: 10–17
  • Péntek: 10–17
  • Szombat: 9-13
  • Vasárnap: ZÁRVA
  • Hordós és palackos, asztali és minőségi borok
    széles választékban, elvitelre.

 

  • 1124 Budapest, Királyhágó tér 5.

    Diogenész Borszaküzlet

  • Nyitva tartás:
  • Hétfő: 10–18
  • Kedd: 10–18
  • Szerda: 10–18
  • Csütörtök: 10–18
  • Péntek: 10–18
  • Szombat: 9-13
  • Vasárnap: ZÁRVA

Magyarország híres borvidékeiről
(Eger, Villány, Badacsony) hordós és palackos,
asztali és minőségi borok széles választékban,
elvitelre.
Kedvező árak.
NAGYBANI VÁSÁRLÓKNAK AKCIÓK
ÉS HÁZHOZSZÁLLÍTÁSI LEHETŐSÉG!

Fahordós borok Puttonyos Pince 2. kerület, Diogenész Borszaküzlet 12. kerület

12. Kerület adalék és tartósítószermentes háztáji termékek

Borház XII. kerület

Nyitvatartás:

  • hétfő:      13:00-19:00
  • kedd:         9:00-19:00
  • szerda:      9:00-19:00
  • csütörtök: 9:00-19:00
  • péntek:      9:00-19:00
  • szombat:   9:00-14:00
  • vasárnap:      zárva

Adalék és tartósítószer mentes étkek

Folyamatos akció!!!!

Elvem és egyben célom is, hogy olyan termékekkel szolgáljam ki vevőimet, amik nagyapáink hagyományos elkészítési formáit alkalmazva, sóval, fűszerekkel, normál füstöléssel készülnek.

12. Kerület adalék mentes ételek

ADALÉK – ÉS TARTÓSÍTÓSZERMENTES HÁZTÁJI ÉLELMISZEREK.

E-szám mentes termékek​ – kecske sajtok, tehén gomolya, trappista, – érlelt, fűszeres sajtok-sajtkrémek – mangalica és szürke marha finomságok – kézműves szörpök​​​, lekvárok – biológiai erjesztésű vörösbor ecet – villányi borzselék – szőlőmag őrlemény – dxn lúgosító kávé – mélyalmos tojás – parajdi só – Himalája só – adalékmentes parajdi fűszersók grill, mustáros marinád, bazsalikomos csirke, sertéssült stb..

 

 

Borház 12. kerület adalék és tartósítószermentes háztáji termékek

XII. Kerület borház

Egyedi borok, egyedi embereknek!

Kis, közepes pincészetek, kézműves sörfőzdék,  minőségi borait, söreit szívesen ajánlom! …..Valamint , kézműves sajtok, kolbászok, édességek és még sok- sok finomság. Megtalálhatók még: folyó borok, kézműves sörök, pálinkák, borzselék, DXN lúgosító kávé. Adalékmentes kézműves kecske, tehénsajtok, natúr füstölt, fűszeres ízekben, sajtkrémek, kolbászok, szalámik, házi készítésű szörpök, lekvárok, mézek, vörösbor ecet, házi sörök, édességek, snackek, borkellékek.

A Prémium kategória “magas minőség”-et jelent, ez határozza meg a polcon található borokat

12. Kerület borház

 

Michlberger Pálinka Főzde Pilisvörösvár Solymár

Michlberger Pálinka Főzde Pilisvörösvár Solymár

Kínálatunkból

  • bérfőzés
  • palackozott pálinka előállítás
  • értékesítés
  • kóstoltatás

Bemutatkozás

 

Nevem Mihályi (Michlberger) László. Születtem Esztergomban, 1970 -ben. A pálinkafőzéssel 1994-ben kezdtem el foglalkozni, először, mint tanuló, majd később – ugyanabban a főzdében – már mint tulajdonos-pálinkafőző.

Piliscsévi műhelyünk igazi családi vállalkozás, több generáció dolgozik együtt azért, hogy a Pilis lankáin termett gyümölcsök csodás ízét palackokba párolva eljuttassuk Önökhöz, Tisztelt Fogyasztóinkhoz. Főzdénkből csak kisüsti párlatok kerülnek ki, melyek – a Michlberger-pálinka barátai szerint – olyanok, mint a kézműves-remekek: egyediek, utánozhatatlanok és 2006-tól jelentünk meg a piacon saját palackozású termékeinkkel, melyek azóta egyre növekvő népszerűségnek örvendenek térségünk éttermeiben és borházaiban.

 Talán nem túlzás azt állítani, hogy Esztergomban és környékén szinte minden pálinkaszerető ember ismeri termékeinket.

Solymár Pálinka