A fejléc-képek, kereső, kenyérmorzsa és menü átugrásával a tartalomra A kiadványok navigációjára ugrás A lábrészre ugrás

blog

Megtalálták a hirdetését!

Család autója utazás közbenlerobban. A férj telefonon kér segítséget, az asszony szomorúan vár, kezében egy vidám kisgyerek.

Miért van az, hogy folyamatosan kapjuk a visszajelzéseket, hogy az érdeklődők megtalálták a Kézikönyvünk.hu hirdetéseit? Erre nem lehet egy szóval magyarázatot adni. A válasz abban a 3 szempontban rejlik, amelyeket figyelembe vettünk a honlapunk tervezésekor:

  • A hirdetés jelenjen meg a Google-ban és más keresőkben az első találatok között.
  • A hirdetéseket és közérdekű információkat minél több ember olvasni és használni tudja.
  • A hirdetés átlátható és érthető legyen azért,hogy könnyen eldönthessük, ezt kerestük-e.

Könnyen megtalálták a hirdetését, mert akadálymentes

A tervezés első pillanatától kezdve szempont volt, hogy a honlapunkat a Nemzetközi Web-akadálymentességi Irányelveknek megfelelően tervezzük és töltsük fel tartalommal. Komolyan gondoljuk, hogy mindenkinek Jól jön a segítség! Ez azt jelenti, hogy akinek segítségre van szüksége, gyorsan megtalálja a keresett és érthető információt.

Közérdekű információk könnyen, gyorsan

A Kézikönyvünk.hu oldalain közérdekű információk is megtalálhatók mindenki által könnyen kereshető és könnyen érthető formában.

Jó helyezések a Google találati listákon

Az akadálymentességnek is tulajdonítjuk, hogy a 2014 nyarán elkészült Kézikönyvünk.hu már az első negyedév alatt közel negyedmilliószor jelent meg a találati oldalakon, és minden ötödik ember rákattintott. Így negyedév alatt 50 ezer oldalát nézték meg a keresőszavak alapján rátaláló emberek (a látogatottsági adatok forrása: Google).

4 fontos dolog, amit az akadálymentes honlapról tudni illik

  1. Az akadálymentes honlap minden elterjedt eszközön használható. Akár mobiltelefonon, akár asztali számítógépen. Ezt többféle módszerrel megoldható a kézikönyvünk a magyar honlapok közt íz elsők közt lett reszponzív, azaz nem kell semmilyen kisegítő programot letölteni ahhoz, hogy könnyen lehessen használni Androidon vagy kommunikátoron.
  2. Az akadálymentes weboldalt nemcsak a látássérülteknek találták ki. Ugyanolyan fontos más betegséggel vagy fogyatékossággal élő emberek számára is. Többek közt: siketek, nagyothallók, epilepsziások, alzheimer kórosok, inhüvelygyulladásban szenvedők, diszlexiások stb.
  3. A Magyarországon elterjedt (sárga körben három körrel jelzett) nagy kontrasztú felület nem felel meg a nemzetközi Web-akadálymentességi Irányelveknek (WCAG 2.0).
  4. Az Akadálymentességi Irányelveket várhatóan hamarosan a Parlament is elfogadja. A világ sok államában már elfogadták, és az Európai Bizottság is jóváhagyta.

Szeretne nevetni és közben informálódni?

Ha van 9 perce és szeretné könnyed, vidám formában megérteni, mitől akadálymentes egy oldal, ajánlok két feliratozott videót. Mindkettő kb. 5-5 perces: