Cseriti Adományboltok

Adománybolt

Cseriti adományháló honlapja:

www.adomanyhalo.hu

Adományboltjaink:

CseritiPont Óbuda

CseritiPont Angyalföld

CseritiPont Erzsébetváros

CseritiPont Pestszentlőrinc

CseritiPont Csepel

CseritiPont Havanna

 

Cseriti Adományháló

Lecserélte a gáztűzhelyét? Útban van a bicikli? Kinőtte a gyermek a babaágyat? A CSERITI-Adományháló üzleteiben többszörösen jó célt szolgálhatnak az otthon feleslegessé vált holmik.

Az adományboltok szülőhazája Anglia. Charity shop néven már a 2. Világháború idején megnyitott az első ilyen típusú üzlet Londonban. Ma több mint 8.000 adománybolt működik a régióban. Küldetésünk az adománybolt, és a hétköznapi adományozás kultúrájának megismertetése a magyar társadalommal.
A Cseriti Szociális Szövetkezet az Adományháló projekt keretében Budapesten négy, Pilisvörösváron egy adományboltot működtet.

A rendszer és a bolthálózat működésének lényege egyszerű: az emberek behozzák, és eladásra ajánlják fel megunt, már nem használt, de mások számára még értéket képviselő személyes használati tárgyaikat. Ezeket mi begyűjtjük, logisztikázzuk, tisztítjuk, kisebb javításokat végzünk rajtuk, majd a mindenkori használt piaci árszínvonal alatt értékesítjük a nagyobb részt rászorulókból, kisebb részt kincskeresőkből és tudatos vásárlókból álló célcsoportoknak.

Az adománybolt működésével a munkaerőpiacról kirekesztett emberek számára teremtünk munkalehetőséget, legyen a célszemély 50 év feletti nő, vagy tartósan munkanélküli; a funkcionális újrahasznosítás eszközével csökkentjük a környezetünkben felhalmozódó, használatból kivont tárgyak mennyiségét; szociális vásárlási lehetőséget kínálunk a hátrányos helyzetűeknek, így biztosítva nekik valódi vásárlási élményt könyöradomány elfogadása helyett.

Az adományozó nem halmoz fel feleslegessé vált tárgyakat, a vevő pedig olcsón juthat jó minőségű használati eszközökhöz.
Akár adsz, akár veszel, mindenképpen jót teszel!