Esztergom klíma telepítés – klímaszerelő. Dorog klíma telepítés – klímaszerelés

Hartmann István klímaszerelő Esztergom – klíma telepítés és klímaszerelés: Esztergom, Dorog és környéke

+36 30-815-14-37

Esztergom klíma telepítés – klímaszerelés

2500 Esztergom

Dorog klíma telepítés – klímaszerelés

2510 Dorog

Hartmann klíma

 

Klíma telepítés és klíma szerelés: Esztergom, Dorog és vonzáskörzete

 

klíma szerelés Esztergom klíma dorog

 

Cégünk foglalkozik klímaberendezések forgalmazásával, beüzemelésével, karbantartásával, javításával, a beüzemeléshez és a javításhoz szükséges alkatrészek, kiegészítők kereskedelmével.

A beüzemelést képzett, F-gáz azonosítóval ( 1000000020391 ) rendelkező szakemberünk végzi! Megléte feltétele e tevékenység folytatásának ezzel együtt a garancia érvényesítésének!!!

Szerintünk fontos, hogy a leendő vásárló is tisztában legyen néhány dologgal a klíma telepítésével és karbantartásával kapcsolatban. Erről honlapunkról tájékozódhat:

Hartmann klímaszerelő - klíma telepítés

 

 

A klíma típus kiválasztása:

Helyiségek utólagos klimatizálására ún. komfortklíma berendezéseket szoktak felhasználni, melyek az alábbi három fő csoportba sorolhatók: Ablakklímák, Mobil klímák és osztott, azaz SPLIT rendszerű klímaberendezések.

A megfelelő berendezés kiválasztása klímaszerelő szakembert igényel, mert a berendezések különféle méretűek, hűtőteljesítményűek és kivitelűek, így nem minden típusú klíma alkalmas minden helyiségbe.

A ma kapható klímaberendezések számos, nagyon jól funkcionáló extra felszereltséggel rendelkeznek, (UV-fertőtlenítés, öntisztító-szagtalanító funkció, plazma szűrő, ion generátor, inverteres kompresszor, stb.), melyek a komfort mellett az energiatakarékosság jegyében is születnek. A ma érvényes energiaárak mellett ez nem elhanyagolható szempont. Mindig érdemes megfontolni, hogy milyen villamos energiaosztályú berendezés mellett döntünk, mert léteznek berendezések, (lásd. inverteres) melyek akár 40%-kal energiatakarékosabbak társaiknál. Ez annyit jelent, hogy az üzemeltetés 5-10 évében a többletberuházás 1-3 éven belül megtérül.

Ezek ismeretében készséggel állunk rendelkezésére, hogy Ön az igényeinek leginkább megfelelő klímaberendezést választhassa ki. Egy klímaberendezés vásárlása nem 1-2 évre szól, így számunkra is fontos, hogy az általunk értékesített klímaberendezések mind esztétikában, mind műszaki tartalomban évek múltán is kielégítsék Vevőink igényeit.

 

Klímák tervezése:

Egy rossz helyre, hanyagul felszerelt klíma esztétikailag elcsúfíthatja a klimatizált helyiséget, és amellett káros huzathatása is lehet a huzamosabb ideig bent tartózkodó személyek számára.

A gondos tervezéshez elengedhetetlenek az alábbi lépések betartása:

A kültéri és beltéri egység helyének pontos meghatározása, a nyomvonalak kijelölése, kondenzvíz elvezetésének módja és lehetősége, villamos megtáplálás lehetőségei.

 

Vásárlás utáni tudnivalók:

Sokan hajlamosak arra, hogy a klíma megvásárlása és felszereltetése után elfeledkezzenek arról, hogy bizony ahhoz, hogy a berendezés kifogástalanul működjön, évente legalább egy, de tekintve hogy a mai készülékek hőszivattyúsak és átmeneti időszakban akár fűthetünk is velük gazdaságosan, két alkalommal szakszerű, klímaszerelő általi karbantartást igényelnek!

Ha másért nem is, a magunk és családtagjaink, kollégáink egészsége érdekében!

A klímakarbantartási munkálatokat szezon előtt tavasszal és ősszel célszerű végezni, mert így a szezon kezdetekor már hibátlan, karbantartott berendezéssel tud légkondicionálni!

 

Esztergom klíma telepítés – klímaszerelő

2500 Esztergom

Dorog klíma telepítés – klímaszerelő

2510 Dorog