MÉZ TERMELŐI MÉZ KAPOSVÁR MÉHÉSZET

Kaposvár – Zselici Horváth Méhészet

+36 20-378-51-58

Kaposvár 7400 Töröcske

méz-Termelői méz

Kaposvár méz

 

Akác, hárs, galagonyás repcekrémmézem, vegyes virágméz, napraforgó mézek kaphatóak.

3 kg-tól ingyenes házhoz szállítás!

 

kaposvár méhészet

 

Akácméz

Világos, zöldessárga színű, kellemesen enyhe ízű. Magas a gyümölcscukor tartalma, ezért nem kristályosodik, valamint mérsékelt inzulintermelést okoz, így a diabetikusok étrendjébe is besorolható kis mennyiségben. Ezen kívül, gyomorsav-túltermelés esetén is segítség lehet.

Hársméz

Színe a világostól a borostyán sárgáig terjed. Erős, jellegzetes hárs illatú, enyhén kesernyés ízű. Viszonylag nehezen kristályosodik. Hatásos megfázás, torokgyulladás és köhögés esetén. Lázzal járó légúti betegségeknél hársfateával még inkább segítség. Nyugtató és alvást elősegítő hatású.

Méz

Galagonyás repcekrémmézem

gyomorsav túltengés ellen, fertőtlenítő-gyulladáscsökkentő, szervezeterősítő , vérszegénység ellen.

Vegyes virágméz

Különböző virágok nektárjából készül, ezért változatos ízű és általában sötét színű méz. Minél sötétebb a méz, annál magasabb az ásványi anyag és flavonoid tartalma.

Medvehagymakrém

A medvehagyma nem csak az ízéért, de gyógyhatásáért is nagyon kedvelt. A legfontosabb hatásait összegyűjtöttük:

Méregtelenítő. A medvehagyma ideális a tavaszi tisztítókúráknál.

Immunerősítő. Tél után a szervezet immunrendszere érzékenyebben reagál a tavasszal bekövetkező hőmérséklet ingadozásokra. A medvehagyma az immunrendszer erősítésével segít a szervezetnek megbirkózni ezekkel a változásokkal.

Vérnyomáscsökkentő. A hagyományos fokhagymához hasonlóan a medvehagyma is csökkenti a vérnyomást és hozzájárul a szív- és érrendszeri-betegségek megelőzéséhez.

Csökkenti a migrénrohamok és fejfájások gyakoriságát.

Kedvezően hat gyomorbántalmak, székletrekedés, puffadás és ritka széklet esetén is. Féregtelenítő hatását intenzív ízének köszönheti.

Felső légúti megbetegedések, például asztma vagy légcsőgyulladás esetén is alkalmazható.

Kaposvár medvehagyma

 

TERMELŐI MÉZ Kaposvár

Kaposvár 7400 Töröcske

Fontos információk a méz fogyasztásához

A méz fényre, hőre és az oxigénre érzékeny, ezért hűvös és sötét helyen, jól lezárva kell tartani. Ezen kívül lezárt állapotában is erős nedvesség felvevő képessége van, ezért száraz helyre érdemes tenni.

Fentiekből következik, hogy a mézet teába akkor keverjük bele, amikor már fogyasztható hőmérsékletű, ekkor értékes anyagai nem sérülnek.

1 éves kor alatti gyermeknek nem szabad mézet adni, mert az ő bélflórájuk még nincs teljesen kifejlődve!

Napi 2 evőkanál méz fogyasztásával a kedvező élettani hatás elérhető és ennyivel még nem veszélyeztetjük vonalainkat sem.

 

Lépes méz: A méhek ezt a fajta mézet érlelik a legtovább. Tápanyagtartalma kiemelkedően magas a belekerülő virágpor révén is, ami nagyon sok nyomelemet, enzimet, hormont tartalmaz. Nagyon értékes mézfajta.

Selyemfű méz: Fűszeresen zamatos, erős illatú, világos színű méz. Klinikai kísérletek szerint hatásos gyulladáscsökkentő. Változatlan formában, nyersen illik fogyasztani. Magyar különlegesség, Hungaricum, a világpiacon nem ismert.